Koekjes van spitskool


Groente in een ander jasje! Probeer het nu.

Ingrediënten

  • 250 gram spitskool (ook lekker met Chinese kool)
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout
  • Peper
  • Tarwemeel
  • Olie om te bakken

Stappenplan

  1. Snijd de spitskool (of Chinese kool) in reepjes.
  2. Blancheer deze enkele minuten in kokend water.
  3. Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout.
  4. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
  5. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de geblancheerde kool, de bosuitjes, het ei en de geraspte kaas.
  6. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
  7. Vorm hiervan 8 ronde platte koekjes en wentel deze even licht door wat tarwemeel.
  8. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de koekjes aan beide zijden goudbruin.


Bron: http://aantafelbijanna.nl/

Eet smakelijk!