Koekjes van spitskool
Groente in een ander jasje! Probeer het nu.
Ingrediënten
- 250 gram spitskool (ook lekker met Chinese kool)
- 400 gram kruimige aardappels
- 2 bosuitjes
- 1 ei
- 100 gram geraspte kaas
- Zout
- Peper
- Tarwemeel
- Olie om te bakken
Stappenplan
- Snijd de spitskool (of Chinese kool) in reepjes.
- Blancheer deze enkele minuten in kokend water.
- Schil de aardappels en kook ze gaar in water met zout.
- Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
- Stamp de aardappels fijn en meng ze met de geblancheerde kool, de bosuitjes, het ei en de geraspte kaas.
- Breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
- Vorm hiervan 8 ronde platte koekjes en wentel deze even licht door wat tarwemeel.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de koekjes aan beide zijden goudbruin.
Bron: http://aantafelbijanna.nl/