Groentebrood met palmkool, zoete aardappel en courgette
Eens wat anders bij de koffie? Dan hebben we het perfecte recept voor je! Groentebrood met palmkool, zoete aardappel en courgette.
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 200 gram palmkool
- 275 gram havermelk
- 1,5 eetlepel appelazijn
- 300 gram boekweitmeel
- 70 gram amandelmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baksoda
- Flinke snuf Zout
- 1,5 tl Italiaanse kruiden
- 0,5 tl zwarte peper
- 0,5 courgette gerapt
- 30 gram pistachenoten
- Handje pompoenpitten
Stappenplan
- Zet een pan op en breng water aan de kook. Schil de zoete aardappel, en snijd deze in stukjes. Was de palmkool en snijd deze in stukjes. Kook de zoete aardappel en palmkool 10 minuten. Giet af en pureer de zoete aardappel en palmkool in de blender.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier
- Doe de havermelk en appelazijn bij in de blender bij de zoete aardappel en palmkool. Mix dit toch een romig mengsel.
- Meng alle droge ingrediënten(behalve de pompoenpitten en pistachenoten) in een kom goed door elkaar en doe het zoete aardappelmengsel erbij in.
- Meng als laatste de gerapte courgette erbij in
- Doe dit in de cakevorm en strooi hier gehakte pistachenoten en de pompoenpitten overheen. Bak de cake ongeveer 55 minuten in de oven. Test met een houten prikker of de cake gaar is. De prikker moet schoon uit de cake komen.
- Laat de cake afkoelen en snijd in plakken en doe er een heerlijke pesto of hummes bij.