Bietensalade met haring en appel
Of je nu een gezonde lunch wilt, een bijgerecht of gewoon iets lekkers voor tussendoor, onze bietensalade past perfect bij elke gelegenheid. Laat je verrassen door de combinatie van zoete bieten met een hartige twist.
Ingrediënten
- 500 gram gekookte rode (bos)biet
- 6 stuks radijsjes
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 50 gram kappertjes/augurkjes
- 1 eetlepel citroen sap
- 335 gram zure haring
- 50 gram veldsla
- 2 stuks appels (Elstar)
Stappenplan
- Schil de bieten en kook ze gaar (zomer bosbieten in 30 minuten en winter bieten in 1,5 uur).
- Laat ze afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm met een scherp mes of een groentensnijder.
- Was de radijsjes, verwijder het loof en snijd ze in heel dunne plakjes.
- Maak van de yoghurt en het citroensap de dressing. Voeg hier ook 1 eetlepel van het inmaakvocht van de zure haring aan toe.
- Snijd de haring met een scherp mes in langwerpige dunne reepjes.
- Schild de appels en snijd ook in kleine blokjes.
- Meng alle ingrediënten, behalve de veldsla, met de dressing samen goed door elkaar.
- Pak een groot ondiep salade bord. Verdeel hier de veldsla overheen.
- Schep daar voorzichtig de bieten salade met zure haring en appel overheen. Zorg wel dat je nog een rand veldsla ziet.
Bron: eetpaleo.nl
Eet smakelijk!