Aardbeiensalsa met feta


Laat je verrassen door dit zoete zomerse gerecht. Heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees (kip of varkensvlees) of vis. Ook kun je de salsa gebruiken als vulling voor taco's of wraps, toevoegen aan je salade voor meer kleur en een zoete twist én natuurlijk als topping voor je dessert. 

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 3 trostomaten
  • ½ rode ui
  • 5 gram verse koriander
  • 1 citroen
  • 30 gram granaatappelpitjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 gram griekse feta

Stappenplan

  1. Snijd de aardbeien in blokjes van een ½ cm.
  2. Halveer de trostomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van een ½ cm.
  3. Snipper de rode ui.
  4. Snijd de koriander grof.
  5. Boen de citroen en rasp de gele schil.
  6. Meng de granaatappelpitjes, de aardbei, tomaat, het citroenrasp en ¾ van de koriander in een kom.
  7. Voeg balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Verkruimel de Griekse feta. Bestrooi de salsa voor het serveren met de feta en koriander.

    Liever geen koriander? Vervang dit dan door basilicum.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande

Eet smakelijk!